Categorieën

Hout ketels / HDG / Automaten / HDG Compact 25-80 kW

HDG Compact 25-80 kW
Krachtig en betrouwbaarOriginele afbeeldingOriginele afbeeldingVoor o.a. snippers, pellets, spanen en spanenbriketten.

 

 • Automatisch gevoede houtvergasser met naverbranding en een rendement van 90%.
 • Houtsnippers, pellets, spanen en spanenbriketten.
 • Privé-huishoudens, land- en bosbouw, houtverwerkende industrie, timmerwerkplaatsen en zagerijen.
 • 25, 35, 50, 65 en 80 kW.
 • Permanente rest-zuurstofmeting in de rookgassen d.m.v. een Lambdasonde. Past de verbranding automatisch op elk houtsoort aan.
 • Als optie met automatisch ontassings- en of reinigingssysteem.
 • Voor houtsnippers, pellets, spanen en spanenbriketten (tot een watergehalte van 35% en een afmeting van maximaal G 50, voor de 25 en 35 kw uitvoering G30). 
 • Compacte en voordelige variant voor de agrarische sector en privé-huishoudens.
 • De allerbeste verbrandingstechniek zorgt voor een zeer geringe emissie en een optimaal rendement en samen met het vierkamerovergavestation (een bedrijfzeker en absoluut veilig brandstoftransportsysteem) behoort de Compact-serie tot de besten in zijn soort.

 •  
Originele afbeelding
 

Kwaliteit. 
HDG-producten worden voordurend volgens de wettelijke en de daarboven vrijwillig opgelegde kwaliteitseisen gecontroleerd door onafhankelijke keuringinstanties. Zij voldoen aan alle voorschriften op het gebied van veiligheid en verbrandingstechniek. 

Verbrandingstechniek is perfect geconstrueerd. 
Die brandstof toevoer vindt rechtstreeks op het verbrandingsrooster plaats en wordt met de primair- en secundair lucht onafhankelijk van elkaar geregeld. Zelfs als er een verhoogd aandeel van niet-brandbare stoffen in de brandstof zit, blijft het vermogen door de afkiep techniek van het verbranding rooster behouden. De ketel werkt alleen in een emissie arme verbrandingstoestand. De toegepaste verbrandingstechniek zorgt voor een korte zweltoestand in de gloeifase van de brandstof waardoor de vervuiling van de warmtewisselaar en de schoorsteen grotendeels wordt vermeden. De brandstof wordt d.m.v. een hete lucht föhn automatisch ontstoken, hiermee is deze ketel volledig automatisch. 

Het als optie verkrijgbare automatische ontassings en het reinigings systeem is een schone zaak. 
De staande warmtewisselaar zorgt voor een verhoogd zelfreinigend effect, gecombineerd met de toegepaste turbulatoren tussen de warmtewisselaar is de warmte overdracht hierbij altijd optimaal. Deze gepatenteerde turbulatoren kunnen als optie voorzien worden van een aandrijf mechaniek waardoor deze automatisch op en neer worden bewogen en zo de warmtewisselaar automatisch reinigen. De kieproostertechniek kiept de asresten in de ondergelegen ingebouwde asopvang. Naar wens kan een ontassingssysteem met externe as opvang gemonteerd worden waardoor de reinigings intervallen verlengd worden. 

Door de ruime keuze in transport systemen voor het automatisch transporteren van de brandstof is er voor veel opstelling ruimtes een oplossing te bedenken. 

Originele afbeelding

Een betere beveiliging tegen terug branden naar de voorraad is niet mogelijk. De ketel is hiervoor uitgevoerd met onderstaande beveiligingen:

 • Lucht overdruk op de toevoerworm zorgt dat de verbranding niet via de worm naar achter kan branden.
 • Het vierkamerovergavestation. Deze zorgt ervoor dat er nooit een open verbinding tussen de ketel en de bunkertoevoer ontstaat.
 • Tijdens elke uitbrand fase van de ketel wordt de toevoerworm naar de ketel volledig leeg gedraaid.
 • Ten overvloede is op de toevoerworm vanuit de bunker een blus systeem gemonteerd.
Vraag offerte aan
Reviews

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.